„Zdraví fyzické a psychické, jídlo a pití, které jíme, pijeme a stav naší mikroflóry propojeny jsou velice úzce.“
O stravě, o důvěře, o uvědomění, o odpovědnosti, o selhání, o úspěchu, o tom jak z prohry udělat největší výhru, o radosti ze života…..o tom všem se mluvilo a diskutovalo na 8. ročníku mezinárodní konference psychologie sportu v praxi v Olomouci. Dvoudenní konference plná zajímavých vhledů a mé utvrzení se v tom, že nezbytnou nutností k cestě za vítězstvím je celistvý pohled na člověka, pohled na jeho fyzické, ale především i mentální schopnosti. Vítězstvím nemyslím jen vítězství sportovní, ale jakékoliv vítězství v našich životech.
A právě tím pomyslným jazýčkem vah na výsledku nejen sportovního výkonu – úspěchu je mentální příprava, tedy náš mozek 🙂 A to jak první mozek, tak i druhý mozek. Ano druhý mozek, ten který je uložený v břiše. Břicho je epicentrem našich emocí, lze jej považovat za druhý mozek, skvěle o tom přednášel MUDr. Jan Vojáček. A to mě inspirovalo k zamyšlení se nad kvalitou stravy, kterou přijímáme a nad jejím vlivem na naší koncentraci. Často se rodiče podivují, proč po nich chci jídelníček jejich dětí, co prý to má společného s Neurofeedbackem?! Vše se vším souvisí a právě strava do těch našich životních puzzlí krásně zapadá. O tom jak „živá strava“ může hodně pomoci dětem s ADHD, s poruchou pozornosti, ale i s autismem se můžete dočíst na http://zivakultura.cz/zakladni-informace/, možná právě tyto stránky Vám mohou být dobrým pomocníkem.
Váš trenér mozkuhttp://www.zivakultura.cz